Реконструкція будівлі амбулаторії ЗПСМ с.Віролюбівка

У вересні 2019 року було підписано меморандум між Товариством Червоного Хреста України за підтримки Німецького Червоного Хреста та Люксембурзького Червоного Хреста, Костянтинівською райдержадміністрацією та комунальним некомерційним підприємством Костянтинівської районної ради Донецької області «Костянтинівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» про реконструкцію будівлі амбулаторії загальної практики – сімейної медицини села Віролюбівка.

Амбулаторія ЗПСМ с.Віролюбівка обслуговує населення  восьми сіл, що складає більш ніж 1200 осіб, радіус обслуговування 10-15 км, віддаленість від міста Костянтинівка 35-40 км.  У своїй структурі має 2 ФАПи.

За кошти Червоного Хреста було проведено тепломодернізацію, внутрішні роботи, заміна системи водопостачання та водовідведення, встановлено септик. Також було закуплено офісні меблі для усіх кабінетів, медобладнання (електрокардіограф, пульсоксиметр, електронні ваги для немовлят, ростомір дитячий тощо). На проведення цих робіт Червоним Хрестом було витрачено більш ніж 2,5млн.грн.

За кошти місцевого бюджету встановлено протипожежну сигналізацію на суму 54тис.грн, планується провести благоустрій території.

Відтепер мешканці села Віролюбівка та прилеглих сіл можуть отримувати кваліфікаційну медичну допомогу у нових красивих кабінетах за допомогою сучасного медичного обладнання, а медичні працівники, які працюють в амбулаторії не менше 20 років, а сімейний лікар більше 30, відчують що таке зручне та комфортне робоче місце.