КНП «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполь» – «Лауреат рейтингу Кращі підприємства України в галузі «Медицина».

Чотири роки тому розпорядженням голови Донецької облдержадміністрації Маріупольську міську лікарню № 2 було реорганізовано в Обласну лікарню інтенсивного лікування м. Маріуполь, з чого почалася новітня історія закладу. Шлях, який пройдено за ці 4 роки неможливо переоцінити: крім перепідпорядкування та структурних змін, мешканці міста та області побачили відремонтовані приміщення, добудовані приміщення МРТ та теплого в’їзду, введено до експлуатації велику кількість медичного обладнання та, як наслідок, розширено спектр надання медичних послуг, впроваджено нові методи діагностики та лікування. Зусилля закладу охорони здоров’я завжди були та залишаються спрямованими на підвищення якості надання медичної допомоги пацієнтам лікарні, поліпшення умов їх перебування.

За програмою медичних гарантій закладом у 2020 році укладено 10 договорів з Національною службою здоров’я України. В грудні 2020 року розширено ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики за спеціальностями: онкохірургія, онкоотоларингологія, проктологія. Це дозволило створити в лікарні проктологічну службу на базі хірургічного відділення № 2 та в перспективі в 2021 році укласти з Національною службою здоров’я України додатковий договір.

При цьому не залишаються без уваги працівники лікарні, бо кадровий потенціал – це завжди найцінніший ресурс. Тому багато уваги приділяється створенню сприятливих умов для підвищення фахового і кваліфікаційного рівня працівників лікарні, оскільки одним із основних чинників функціонування закладу є оптимальне забезпечення її кваліфікованими кадрами, здатними виконувати свої обов’язки з використанням новітнього сучасного обладнання. Для зменшення ризиків кадрового дефіциту в 2020 році у лікарню прийнято 29 лікарів-інтернів, які навчаються за рахунок державного бюджету. З них 22 лікарі в перспективі почнуть працювати в закладі.

Як наслідок всіх старань та зусиль у 2020 році комунальному некомерційному підприємству «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполь» було присуджено звання «Лауреат рейтингу Кращі підприємства України в галузі «Медицина».

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації вітає керівництво та колектив комунального некомерційного підприємства «Обласна лікарня інтенсивного лікування м. Маріуполь», бажає вагомих здобутків на службі охорони здоров’я нашої держави.