Передача кисневих концентраторів до обласного перинатального центру м. Краматорська.

У лютому 2021 року Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закупив партію медичного обладнання та засобів гігієни для медичного персоналу Донецької області. Партія важливого обладнання для порятунку людей була доставлена до Краматорська, і 9 березня 2021 року, на базі КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №1» Краматорської міської ради, відбулася передача кисневих концентраторів керівництву обласного перинатального центру м. Краматорська.
Дитячий фонд ЮНІСЕФ підтримує заклади охорони здоров’я із постачанням необхідного обладнання  під час пандемії COVID-19. Це обладнання вкрай важливе для кисневої підтримки пацієнтів з ураженням легень через COVID-19, а захист для лікарів необхідний для збереження їхнього життя і здоров’я, поки вони надають допомогу пацієнтам, – сказала Лотта Сильвандер, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні. –Це четверта поставка кисневих концентраторів в Донецьку область. Загальна сума, на яку було надано допомогу, складає більше 10 мільйонів гривень. Впродовж місяця передбачена поставка ще 20 концентраторів».
У рамках візиту Представника ЮНІСЕФ в Україні Лотти Сильвандер було проведено конструктивні зустрічі з керівництвом департаменту охорони здоров’я Донецької області, Донецького Національного медичного університету та медичної спільноти. Під час зустрічі було обговорено низку проблемних питань в діяльності закладів охорони здоров’я та досягнуті домовленості щодо реалізації майбутніх спільних проектів .