Випуск 20 водіїв екстреної медичної допомоги, які закінчили навчання за професією “Екстрений медичний технік”.

31 березня 2021 року в Комунальному закладі “Бахмутський медичний фаховий коледж” відбувся перший в Україні випуск 20 водіїв екстреної медичної допомоги, які  закінчили навчання за професією “Екстрений медичний технік”.
На свято були запрошені представники ПРООН Катерина Островська та Вадим Шарко, начальник відділу навчальних закладів, післядипломної освіти, мобілізаційної роботи, ресурсного та правового забезпечення департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Алла Георгіївна Стельмашонок;  директор Луганського регіонального центру ЕМД та МК Дмитро Юрійович Кісельов та директор Лисичанського медичного фахового коледжу Наталя Миколаївна Вершиніна, заступник директора з медичної роботи Донецького обласного центру ЕМД та МК Рязанцева Світлана Іванівна.
Справа підготовки кадрів для реалізації реформи екстреної медичної допомоги в Україні є дуже важливою. Колектив Комунального закладу “Бахмутський медичний фаховий коледж”  у співпраці з міжнародною організацією ПРООН доклали багато зусиль для успішного втілення проєкту відкриття нової професії Екстрений медичний технік на Сході України. За рахунок міжнародної фінансової допомоги в коледжі був обладнаний Навчальний центр з підготовки ЕМТ, проводилися тренінги для викладачів, студентів, відбулося навчання першої в Україні групи водіїв Донецького обласного центру ЕМД та МК.
31 березня 2021 року 20 водіїв Донецької області отримали Свідоцтва з професії Екстрений медичний технік, а вже з 1 квітня стартує навчання водіїв екстреної медичної допомоги Луганщини. Проєктом зацікавилися заклади освіти та центри ЕМД на Харківщині, Полтавщині, Чернігівщині та в інших регіонах України.