Допомога для людей, які пережили сексуальне насильство

Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації інформує, що через ситуацію, яка склалась у Донецькій області в наслідок збройної агресії Російської федерації у регіоні підвищилися ризики виникнення випадків сексуального насильства. Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації отримав від благодійного фонду «Сильні» (далі – Фонд) пропозицію щодо надання допомоги для людей, які  пережили сексуальне насильство. Постраждалі особи можуть звертатися до Фонду за психологічною, матеріальною та юридичною допомогою, а саме:

– благодійний фонд оплачує потерпілим від зґвалтувань медичні послуги, необхідні для лікування травматизації;

– психологи фонду консультують і надають безоплатні психотерапевтичні послуги. Усі фахівці мають досвід роботи з сексуальним насильством саме у воєнний час;

– юристи фонду надають консультації та документують факти зґвалтувань як воєнних злочинів задля використання свідчень у Європейському суді з прав людини, а також допомагають зі зверненням у поліцію.

Заклади охорони здоров’я ті усі зацікавлені організації можуть безкоштовно отримати брошури та постери, щоб розмістити інформацію про допомогу у своїх закладах просто заповнивши форму за посиланням:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfLu2G9BmRcWo2FjnVJKeUB-MUzK3Dz8JCtDrwhmxVps_-35A/viewform

Запити людей, які пережили сексуальне насилля, чи їхніх батьків є конфіденційними та люди можуть відмовитися від допомоги у будь-який момент. Якщо людина хоче звернутися за допомогою, вона може перейти за посиланням: sylni.org і зв’язатися із благодійним фондом “Сильні” зручним для неї чи нього способом. Після звернення з людиною зв’яжеться консультант Фонду та обговорить детальніше вид допомоги, який потрібно надати.