Порядок   стажування в департаменті охорони здоров’я  Донецької обласної державної адміністрації громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби

ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказ департаменту охорони

здоров’я Донецької обласної державної адміністрації

01.08.2017 року № 464

 

 

ПОРЯДОК 

    стажування в департаменті охорони здоровя  Донецької обласної державної адміністрації громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби

 

  1. Порядок стажування в департаменті охорони здоров’я Донецької обласної державної адміністрації (далі-Департамент) громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби (далі – Порядок), визначає загальні положення щодо організації та проходження стажування в департаменті охорони здоров’я  Донецької обласної державної адміністрації громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, відповідно до частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу».

 

  1. У цьому Порядку термін «молодь» вживається у такому значенні: громадяни України віком до 35 років, які отримали освіту або які є студентами третього і вище курсів вищих навчальних закладів за спеціальностями галузі знань «Соціальні та поведінкові науки», «Управління та адміністрування», «Право», «Інформаційні технології», «Публічне управління та адміністрування».

 

  1. Стажування громадян з числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, здійснюється з метою ознайомлення з державною службою строком до шести місяців.

 

  1. Допуск до стажування та визначення строку його проходження здійснюються на підставі заяви особи, яка має намір пройти стажування в департаменті (далі – стажист), за згодою керівника відповідного структурного підрозділу Департаменту, в якому планується проходження стажування та оформлюється наказом директора Департаменту. До заяви стажист додає мотиваційний лист у довільній формі.

 

  1. На період стажування в Департаменті за стажистом закріплюється керівник стажування (відповідальний за стажування) з числа керівників структурних підрозділів Департаменту, в яких буде проводитись стажування.

 

  1. Зміст стажування  визначається індивідуальним планом стажування (додаток 1), який підписується керівником стажування (відповідальний за стажування) і стажистом, та затверджується директором Департаменту.

 

  1. Керівник стажування (відповідальний за стажування):

 

  • складає та підписує індивідуальний план стажування;

 

  • забезпечує умови, необхідні для проходження стажування;

 

  • забезпечує можливість ознайомлення з організацією роботи структурного підрозділу Департаменту, в якому стажист проходить стажування;

 

  • корегує, перевіряє хід заповнення документації стосовно стажування;

 

  • контролює виконання індивідуального плану.

 

  1. Права і обов’язки стажиста:

 

має право отримувати інформацію щодо діяльності Департаменту відповідно до індивідуального плану стажування;

зобов’язується у повному обсязі та своєчасно виконувати завдання, передбачені індивідуальним планом стажування;

зобов’язується виконувати вказівки та доручення керівника стажування (відповідального за стажування), додержуватись правил етичної поведінки;

зобов’язується додержуватись правил внутрішнього службового розпорядку Департаменту.

 

  1. Після закінчення стажування стажист подає керівнику стажування звіт про проходження стажування (додаток 2).

 

  1. Керівник стажування після подання стажистом звіту про проходження стажування оформляє висновок про проходження стажування (додаток 3), що має містити інформацію про рівень виконання стажистом плану стажування.

 

  1. Після проходження стажування в Департаменті стажист видається довідка за результатами стажування (додаток 4).

 

  1. Департамент не несе зобов’язань щодо оплати стажування, також відшкодування стажисту витрат на проїзд до місця стажування і у зворотному напрямку, добових за час перебування в дорозі та найм житла тощо.

 

 

Заступник директора департаменту                                                                                 В.В. Колесник

 

 

Порядок стажування в Департаменті громадян з числа молоді, які не перебувають на  державної служби, підготовлено відділом навчальних закладів, післядипломної освіти, мобілізаційної роботи, ресурсного та правового забезпечення.

 

 

 

Начальник відділу навчальних закладів,

післядипломної освіти, мобілізаційної роботи,

ресурсного та правового забезпечення

департаменту охорони здоров’я

облдержадміністрації                                                                                        А.Г. Стельмашонок