В Донецькій області проведено акцію ” Ліки від байдужості”

19 травня – Міжнародний день пам’яті людей, які загинули від СНІДу. По всьому світу в цей день проводяться акції та флешмоби задля того, щоб привернути увагу громади до проблеми ВІЛ/СНІДу та людей, що живуть з ВІЛ, а також вшанувати пам’ять тих, чиї життя унесла хвороба.

17 травня 2019 року в м.Слов’янську на площі Соборній пройшла акція під назвою «Ліки від байдужості». В акції  прийняли участь представники Донецького обласного центру з профілактики та боротьби із СНІДом, Громадської організація «Наша допомога», Благодійного Фонду “Світанок” м.Краматорськ, Обласного та міського центрів соціальних служб сім’ї, дітей і молоді, Міської громадської організація суспільства Червоного хреста в Україні, Міського відділу охорони здоров’я, Міського Центру здоров’я, Клініки дружної до молоді, лікувальних установ міста КЛПЗ “ЦПМСД м. Слов’янська” та ВСП “Міський наркологічний диспансер м.Краматорськ” в м. Слов`янськ, Слов`янського міського відділу філії «Центр пробації» в Донецькій області, активісти та волонтери громадськості, представники засобів масової інформації.

Метою акції було привернути увагу населення до епідемії та закликати пройти тест на ВІЛ, проінформувати щодо профілактики ВІЛ, АРТ терапії, соціальних послуг, зменшення стигматизації представників уразливих до ВІЛ груп та ВІЛ-інфікованих осіб.

Під час заходу 41 мешканець міста мав змогу пройти безкоштовне тестування на ВІЛ за допомогою швидких тестів. Під час акції було розповсюджено тематичні інформаційні матеріали щодо соціально небезпечних хвороб.

Пройти безкоштовне обстеження на ВІЛ може кожний бажаючий на базі лікувальних закладі міста та в Донецькому обласному центрі з профілактики та боротьби із СНІДом за адресою м.Слов’янськ, вул.Ярослава Мудрого, 13.